Składniki: - 6 plastrów schabu - 300 g pieczarek - 2 cebule - pieprz - vegeta lub sól - 2 łyżki śmietany 30% - olej około 2 łyżki - 1 łyżka masła - maggi Mięso umyć, oczyścić i natrzeć vegetą lub solą, odstawić na jakiś czas (najlepiej na kilka godzin). Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę (można troszkę posłodzić cebulę, aby wydobyć z niej smak). Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub w ćwiartki jak są małe. Na rozgrzanym oleju podsmażyć schab na rumiano, zdjąć z patelni i przełożyć do garnka. Pieczarki z cebulką dodać do schabu i zalać gorącą wodą tak aby zakryło mięso. Chwilę podsmażać ( najlepiej jeśli pieczarki nie puszczą wody), doprawić pieprzem i trochę maggi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/02/kotlety-schabowe-w-sosie-pieczarkowym.html