Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła dodatkowo: łyżeczka masła do wysmarowania formy Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru pudru 20 g budyniu śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka 100 g malin Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Sernik piec w kąpieli wodnej (na dno piekarnika lub na blachę pod sernikiem wstawić formę z gorącą wodą – około 1,5 litra). Na wierzchu ułożyć maliny (jeśli były mrożone nie ma potrzeby wcześniej ich rozmrażać) i delikatnie wcisnąć je w masę. Twaróg, mascarpone i jajka zmiksować na niskich obrotach z mąką, cukrem pudrem i budyniem. Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika i zostawić sernik na jeszcze około 15 minut. Piec 15 minut w temperaturze 180°C. Masę wylać na spód z ciastek. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i przestudzić. Dno wyłożyć masą z ciastek, delikatnie ją ugniatając.