Muffinki naleśnikowe

Natalia
Fit
24.02.2017 19:05
Muffinki naleśnikowe

Składniki (12-14 sztuk): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 łyżka ksylitolu* 1 i 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. Można je wzbogacić o ulubione dodatki zarówno na słodko i na słono. Ja kilka zrobiłam z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami włoskimi, a kilka z mrożonymi owocami. Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska. Można też zrobić bez żadnych dodatków i później zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Jeśli ktoś chce je zjeść na samo to polecam dodać więcej słodzika Nakładać ciasto do foremek na muffinki do połowy wysokości (u mnie silikonowe). Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/02/muffinki-nalesnikowe.html