Puree ze słodkiego ziemniaka — 1/2 szklanki. Posiekana drobno gorzka czekolada — 1/2 szklanki. Olej kokosowy, stopiony — 1/2 szklanki. Cukier kokosowy —1/2 szklanki. Gorzka czekolada, posiekana —1,5 szklanki. Nasiona chia lub siemię lniane —2 łyżeczki. Mąką orkiszowa —2 szklanki. Puree z batata — 430 g. : W rondelku delikatnie podgrzej puree z batata, dodaj gorzką czekoladę. Mleko migdałowe — 180 ml. Proszek do pieczenia — łyżeczka. Kakao — 5 łyżek. Do gotowego ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj. PUREE Z BATATA : Batat obierz, ugotuj na parze do miękkości. Do gotowej mieszanki dodaj roztopiony olej, mleko migdałowe, puree.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fit-kolezanka.blogspot.com/2017/02/czekoladowe-babeczki-z-batatem.html