Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 5 łyżek mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżeczka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 200 g masła 3 żółtka 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 10 łyżek kawy cappuccino o smaku czekoladowym 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej dżem z czarnych porzeczek (410 g) alkohol do nasączenia (według uznania) świeżo zmielona kawa do posypania Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, kakao oraz olej i dalej miksujemy na mniejszych obrotach. Spód kawowy pokryty dżemem z czarnych porzeczek oraz masą z dodatkiem kawy cappuccino. Następnie wystudzony spód nasączamy alkoholem, smarujemy go dżemem, a na niego wykładamy krem kawowy. Potem ucieramy masło, dodajemy do niego porcjami wystudzony budyń oraz cappuccino. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wlewamy do niego roztrzepaną zawiesinę.