Cukiniowe roladki z kaszą jaglaną 2 cukinie 1 szkl (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej 200 g kremowego serka naturalnego 3 łyżki pestek słonecznika garść szpinaku lub kilka kulek mrożonego pieprz, sól do smaku ewentualnie czosnek, pesto W garnku gotuję 2 szklanki wody, solę. W tym czasie umyte nieobrane cukinie kroję w cienkie plastry i podsmażam na suchej patelni [jeśli długo nie mięknie, podlewam odrobiną wody]. Dziś zapraszam na cukiniowe roladki z kaszą jaglaną - zdrowo, fit, smacznie, a co najważniejsze robi się w 30 minut. Nie spinam wykałaczkami, farsz jest na tyle lepki, że roladki nie rozwijają się. Ja gotowe roladki ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam oliwą i zapiekłam pod grillem w piekarniku. Dodałam do masy 3 łyżeczki pesto, bo zalegało w lodówce, ale nie jest to koniecznie.