Wypełniona owocami, z chrupiącą kruszonką... Drożdżówki z budyniem i owocami - 2,5szkl mąki pszennej - 3/4szkl ciepłego mleka - 2 żółtka - 3 łyżki cukru - 1/3 kostki masła - 1/4 paczuszki drożdży (ok 2dkg) - dowolne owoce świeże lub z puszki - budyń waniliowy + mleko do ugotowania Drożdże zalewam ciepłym mlekiem, dodaję łyżeczkę cukru i trochę mąki, odstawiam. Łyżką umaczaną w mące robię w każdej kulce wgłębienie, nakładam w nie po łyżce budyniu i dekoruję owocami. domowa, z wiadomych składników, pełna owoców i pysznego budyniu] nie jest zła. Gdy ciasto podrośnie gotuję budyń w 1,5 szkl mleka. Kiedy składniki się połączą, dolewam letnie masło i wyrabiam ciasto, aż będzie odchodziło od ręki. Z ciasta formuję kulki, kładę, na wyłożonej papierem do pieczenia, blasze.