Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona

Iza
Sałatki
23.02.2017 17:30
Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona

Składniki: - 1 cykoria - 3 łodygi selera naciowego - ½ gruszki nashi - 200 g różowego winogrona - 3 – 4 łyżki orzechów włoskich - 1 łyżka soku z limonki Sos: - 1 łyżka majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka soku z limonki - ½ łyżeczki miodu - sól - pieprz Na suchej patelni uprażyć posiekane orzechy włoskie, uważając żeby się nie przypaliły – ostudzić. |Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona| |Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona| Polecam Wam fantastyczną surówkę z selera naciowego, gruszki nashi i winogron z dodatkiem prażonych orzechów włoskich. Jak zrobić surówkę z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona? |Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona| |Surówka z selera naciowego, gruszki nashi i winogrona| Gruszkę obrać ze skóry pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, skropić sokiem z limonki. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, miodem i sokiem z limonki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/02/surowka-z-selera-naciowego-gruszki.html