Zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy

Wiktoria Eulalia
Fit
22.02.2017 19:33
Zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy

Składniki: 4 większe marchewki (o łącznej wadze ok. 400 g) 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 cebuli 1 mały ząbek czosnku 150 g czerwonej soczewicy 100 g koncentratu pomidorowego (jeśli chcemy bardziej pomidorową zupę) puszka pomidorów woda sól, pieprz, chili +świeża rukola (opcjonalnie) Przygotowanie: Marchewki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. 🐱 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube ✩✩✩ Nie potrzebujecie robić do niej bulionu, wystarczą same warzywa, odrobinka oleju do podsmażenia cebuli i dwie szczypty cierpliwości (nie więcej).jest źródłem dobrze przyswajalnego białka i stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa. Zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy Czerwona soczewica ZOBACZ NA FILMIKU, JAKIE TO PROSTE! Wsypujemy soczewicę, dodajemy koncentrat i pomidory z puszki, chwilę mieszamy i gotujemy przez ok. 20-25 minut do miękkości warzyw. Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy. Zrobiłam ją jakiś czas temu i tak mi zasmakowała, że od tamtej pory regularnie powtarzam ten przepis.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/02/zupa-krem-z-marchewki-i-czerwonej.html