Podobne przepisy: Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami Łazanki z kapustą i pieczarkami Łazanki z boczkiem i kiszoną młodą kapustą Można ją robić z różnymi dobrociami: z grzybami, ze słodką kapustą, kiszoną, kiełbasą, pieczarkami, z marchewką, z mięsem i bez. Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 1 duża cebula pół opakowania makaronu łazanki pół łyżeczki sosu Worcester (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 liść laurowy Mięso łączymy z ugotowaną kapustą, dolewamy sos Worcester, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, wszystko gotujemy jakieś 10 minut. Tym razem postawiłam na opcję z kiszoną kapustą i łopatką wieprzową. W lodówce mam zawekowany jeszcze jeden słoik, z którego wyjdą mi jakieś 2-3 porcje. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, mieszamy z łopatką i kapustą. Póki co, wyjadamy resztki lodówkowe i najlepsze na świecie zawekowane potrawy od rodziny W, które dostałam w postaci wałówki, parę dni temu.