FAWORKI MIGDAŁOWE

Kasia
Desery
21.02.2017 12:34
FAWORKI MIGDAŁOWE

Składniki (ilość, duży talerz, jak na zdjęciu): - 2 całe jajka - 2 żółtka - 60g cukru pudru - 60g zmielonych migdałów bez skórki - 1 łyżka spirytusu - 250g mąki pszennej - szczypta soli - olej np. rzepakowy do smażenia - cukier puder do posypania Wykonanie: - jajka, żółtka, cukier i migdały rozcieramy ze spirytusem na jednolitą masę - do masy dodajemy mąkę i szczyptę soli, wyrabiamy na gładkie ciasto - ciasto cienko rozwałkowujemy, na blacie wysypanym mąką , tniemy na paski ,a następnie formujemy faworki - olej rozgrzewamy do 175°C i smażymy na złoty kolor, gotowe wykładamy na papierowy ręcznik, zimne posypujemy cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2017/02/faworki-migdaowe.html