Jak widać, przydają się ;) Składniki: - szklanka białek - 175g mąki pszennej - 125g margaryny - 100g cukru pudru - łyżeczka proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: - Margarynę rozpuszczamy w małym garnuszku, odstawiamy na chwilę. Babka, czy też inne ciasto z białek, jest świetną alternatywą, kiedy mamy spory ich zapas, a dzieje się tak dość często, bo wiele przepisów wymaga od nas wykorzystania samych żółtek. - Do ubitych białek partiami przesiewamy mąkę z proszkiem, delikatnie mieszając łyżką. Mam nadzieję, że wtedy nie puszczacie białek w zlew :D - Wlewamy przestudzoną margarynę, dodajemy sok i skórkę z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/babka-wielkanocna/