Goście będą zachwyceni - gwarantuję :) Składniki: - 1 średniej wielkości cukinia - 5 większych ziemniaków - szklanka mleka - 1 jajko - plastry boczku na spód( opcjonalnie ) - 100g serka topionego - łyżeczka: czosnku suszonego, ziół prowansalskich - pół łyżeczki: soli Przygotowanie: - Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubsze plastry. - Ziemniaki i cukinię układamy naprzemiennie w naczyniu ( jak na zdjęciu ), posypujemy z wierzchu szczyptą soli i czosnku suszonego. - Plastry boczku układamy na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego ( chodzi o to by oddawał swój aromat podczas pieczenia i przechodził do całej potrawy ).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/zapiekanka-z-ziemniakow-i-cukinii/