Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową

Anna
Obiad
16.02.2017 17:28
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową

Opis roladki z kurczaka z fasolką szparagowa: Roladki z kurczaka z fasolką szparagowa to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Nasze roladki z kurczaka z fasolką szparagowa są już gotowe. Roladki smażymy na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Ugotowaną fasolkę oblewamy zimną wodą, odcedzamy całość i kroimy na większe kawałki lub zostawiamy je w całości. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową obieramy, odcinamy końce i usuwamy włókna. Usmażone roladki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/roladki-z-kurczaka-faszerowane-fasolka-szparagowa/