Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli 1 pomarańcza masło miód Przygotowanie: Białka odzielamy od żółtek. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać pomarańczę, soczysta i słodka, świetnie skomponowała się z miodem, omlet biszkoptowy dzięki tym dwóch składnikom jest bardzo wilgotny i przepyszny. Są szybkie w przygotowaniu, niedrogie, a dodatki zależą już tylko od naszej wyobraźni! Podajemy z filecikami pomarańczy i miodem. Patelnię z nieprzywieralną powłoką rozgrzewamy, smarujemy masłem. Dodajemy zmieszane żółtka, miksujemy do połączenia się składników.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/02/omlet-biszkoptowy-z-pomarancza-i-miodem.html