Chatka Puchatka

Agnieszka
Ciasta
14.02.2017 14:26
Chatka Puchatka

Składniki: - 0,5 kg tłustego sera białego z wiaderka 200 g masła - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka kakao - 36 sztuk herbatników - odrobina aromatu waniliowego - czerwona galaretka lub 2-3 banany - 2-3 łyżeczki żelatyny Idealna czekoladowa polewa: - 4 łyżki cukru - 2 łyżki śmietany 18% - 3 łyżki kakao naturalnego - 60 g masła - 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: - Galaretkę rozpuścić i pozostawić do całkowitego stężenia. - Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewam ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można w mikrofalówce) i dodaję do reszty masy. - Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. - Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i po trochu dodawać zmielony ser. - Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej aromat waniliowy. Później ogrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej do rozpuszczenia żelatyny. - Następnie masę waniliową, a na środek położyć pasek bananów lub galaretki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/02/chatka-baby-jagi.html