Smacznego :- ) |Daktylowe kulki z ekspandowaną kaszą jaglaną| |Daktylowe kulki z ekspandowaną kaszą jaglaną| |Daktylowe kulki z ekspandowaną kaszą jaglaną| |Daktylowe kulki z ekspandowaną kaszą jaglaną| |Daktylowe kulki z ekspandowaną kaszą jaglaną| Jak obiecałam przedstawiam Wam przepis na daktylowe kulki z ekspandowana kaszą jaglaną. Składniki: - 300 g wypestkowanych daktyli - 1 łyżka oleju kokosowego - ok. 25 g orzechów nerkowca - ok. 25 g orzechów włoskich - ½ szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej Na blogu znajdziecie już bezcukrowe praliny z kaszy jaglanej, czas na nowe przepisy. Kulki można wrzucić do śniadaniówki lub mieć zawsze pod ręką kiedy macie ochotę na coś słodkiego. Patentem na te zdrowe daktylowe kulki podzieliła się ze mną Zosia, której serdecznie za to dziękuję : -) Na patelnię wrzucić daktyle, podgrzewać na małym ogniu około minuty po czym drewnianą łyżką rozpocząć ich siekanie. Na pewno w najbliższym czasie pojawią się u mnie inne wersje zdrowych słodkich przekąsek.