Brownie z białą czekoladą czyli blondies

Agata
Ciasta
13.02.2017 16:09
Brownie z białą czekoladą czyli blondies

Drukuj Brownie z białą czekoladą czyli blondies foremka 28x18 cm Składniki 100 g kaszy jaglanej ok. 100 g cukru brązowego 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 50 ml mleka 150 g białej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki mąki kokosowej kakao na wierzch Przygotowanie Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 100 g brown sugar 2 eggs 2 tablespoons coconut oil 50 ml of milk (can be vegetable milk) 2 tablespoons cocoa 150 g of white chocolate 1 teaspoon baking powder pinch of salt 2 tablespoonsof coconut flour cocoa Millet groats cook according to recipe on the package. Z kolei kasza jaglana na śniadanie z owocami, bakaliami lub innymi dodatkami pozwala stworzyć gamę różnorodnych śniadań, które szybko nam się nie znudzą. Jeśli lubisz eksperymentować z ciastami to do tego brownie z białą czekoladą (blondies) możesz dodać jakieś orzechy czy suszone owoce jeśli lubisz. Ciasta z kaszy jaglanej czy też kasza jaglana z owocami często pojawiają się na blogu. Brownie z białą czekoladą tzw. blondies to ciasto czekoladowej z dużą ilością białej czekolady. To także ciasto mocno czekoladowe, ale zamiast ciemnej czekolady tak jak w przypadku brownie, blondies zawiera w swym składzie białą czekoladę. Moje blondie z kaszy jaglanej jest wilgotne, szybko się je robi i długo zachowuje świeżość. Jak gotować kaszę, możesz przeczytać we wpisie na kaszę jaglaną z malinami. Ciasto z kaszy jaglanej jest wilgotne i dłużej zachowuje świeżość. 3.5.3226 English version Gluten free Blondies – Brownie with White Chocolate form 28x18cm 100 g millet groats approx. Tak jak brzmi tak też smakuje :) Stali czytelnicy mojego bloga wiedzą, że jestem fanką kaszy jaglanej. Same zalety ma tak kasza jaglana jak widać ;) Ciasto brownie zapewne znasz prawda? Ponadto można je zamrozić, po rozmrożeniu jest po prostu jeszcze bardziej wilgotne. Takie brownie z białą czekoladą. Brownie to ciasto mocno czekoladowe- mała ilość mąki, duża ilość ciemnej czekolady. Choć w sumie prawdę mówiąc szybko znika więc wyschnąć nie ma jak. Wstaw do lodówki na godzinę po czym oprósz kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2017/02/brownie-z-biala-czekolada-czyli-blondies.html