SKŁADNIKI 4 jajka 50 g kiełbaski chorizo 10 pomidorków koktajlowych 1 papryczka chili świeże listki oregano sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE Chorizo pokrój na plasterki i przysmaż delikatnie na patelni o średnicy ok. 20 cm, aż część tłuszczu się wytopi. Jedną z ulubionych jego odsłon jest dla mnie wersja z hiszpańską kiełbaską chorizo, która nadaje fantastycznej pikanterii, a przy okazji czyni to danie jeszcze bardziej sycącym. Na szczęście na ratunek w takich chwilach przychodzi frittata, czyli słynny włoski omlet. Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą i wylej na patelnię z usmażoną kiełbaską.