SKŁADNIKI Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 2 łyżeczki zielonej herbaty matcha 2 łyżki cukru lub ksylitolu/erytrytolu 50 ml wody 1 łyżeczka agaru Sos malinowy: 200 g malin 1-2 łyżki cukru lub ksylitolu/erytrytolu kilka listków mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha: Mleko kokosowe przelej do rondelka i podgrzej. 😉 Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i sosem malinowym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Ta kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha to zupełnie nowy wymiar popularnego włoskiego deseru. Jeśli jednak nie jesteście fanami zielonej herbaty, to możecie pokusić się na bardziej tradycyjną wersję z wanilią. Całość podałem z sosem malinowym, bo w środku lata grzechem byłoby z malin nie skorzystać. Żeby było jeszcze ciekawiej, postanowiłem przygotować ją z dodatkiem japońskiej zielonej herbaty matcha, która nadaje przyjemnej lekkiej świeżości i pięknego koloru. 🙂 To u kogo kokosowa panna cotta pojawi się niebawem na stole? Sos malinowy: Maliny zmiksuj z cukrem lub ksylitolem/erytrytolem na sos. Gotową panna cottę podawaj z sosem malinowym i listkami mięty. Jednak koniecznie musicie spróbować zrobić panna cottę na mleku kokosowym.