English version Asian style beef with broccoli (4 servings) Ingredients for the sauce: 1 cup of water 2 tbsp cornflour 1 tsp sugar 1 tsp sesame oil ½ tsp salt 3 tbsp light soy sauce 1 tbsp dry white wine ⅛ tsp five spice powder ⅛ tsp tsp black pepper Ingredients for the stir fry: 1 large head of broccoli, cut into florets 2-3 tbs canned bamboo shoots, drained 2 tbsp oil 1 garlic clove, crushed 1 tsp fresh ginger, grated 350 g beef, cut into 0,5 cm slices 2-3 tbsp chilli sauce Preparation: In a medium bowl mix water and cornflour, then add the remaining sauce ingredients and mix well. Reszta składników: 1 duży brokuł, podzielony na różyczki 2-3 łyżki odsączonych pędów bambusa z puszki 2 łyżki oleju roślinnego 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 350 g wołowiny (u mnie rostbef), pokrojonej w 0,5 cm plastry 2-3 łyżki sosu chili Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj rózgą wodę z mąką kukurydzianą, następnie dodaj resztę składników sosu i ponownie dokładnie wymieszaj. Składniki na sos: 1 szklanka wody 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki soli 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka białego wytrawnego wina ⅛ łyżeczki przyprawy pięciu smaków ⅛ łyżeczki łyżeczki mielonego pieprzu Rozgrzej 1 łyżkę oleju w woku lub głębokiej patelni na największym ogniu, włóż wołowinę i obsmaż szybko do zarumienienia, po czym wyjmij ją z patelni na talerz i odstaw. Piersi kacze w azjatyckiej glazurze Kurczak w glazurze karmelowej Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami Kurczak pomarańczowy Makaron z kurczakiem w sosie Stir fry until the sauce beginning to thicken, next add beef and stir fry for another 1 minute until the sauce thickens and coats the broccoli and beef. Soczysta wołowina z brokułami w pysznym sosie z sosem sojowym, podana z na makaronie ryżowym. W drugiej misce wymieszaj wołowinę z 2 łyżkami przygotowanego sosu i sosem chilli i odstaw. Heat 1 tbsp of oil in a wok or large and deep pan over high heat, add the beef and sear quickly until browned. Place the beef, 2 tbsp of the prepared sauce and chilli sauce into a bowl, mix and set aside. Heat the remaining 1 tbsp of oil in the pan add the ginger and garlic.