wody - 1/4 łyżeczki papryki wędzonej - 1/4 szkl. sosu sojowego - 1/2 łyżki majeranku - 1/4 szkl. oleju do marynaty+ 3 łyżki do masy - 1,5 łyżeczki czosnku - 1 łyżka płatków drożdżowych - 0,5 kg marchewki - 2 cebule - 1/2 szkl. bułki tartej - 2 łyżki mąki - sól, pieprz Przygotowanie: - W dużej misce przygotuj marynatę z wody, oleju, sosu sojowego i przypraw. - Do masy marchewkowej dodaj podsmażoną cebulę, 3 łyżki oleju, bułkę tartą, mąkę i dokładnie wymieszaj. - Pokrój cebulę na małe kawałki i podsmaż na oleju do zarumienienia. - Formuj burgery i smaż na oleju na średnim ogniu do zarumienienia. Pierwszą z nich był wegański hot dog z marchewki, a drugą wędzony łosoś wegański.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wegujemy.pl/2016/12/burgery-z-marynowanej-marchewki.html