Pizza peperoni z pieczarkami

Anna
Obiad
09.02.2017 12:02
Pizza peperoni z pieczarkami

Składniki: Składniki: spód pizzy: - 500 g mąki pszennej, - 30 g świeżych drożdży, - 1,5 szklanki ciepłej (przygotowanej wody), - 1 łyżka stołowa oleju, - 1,5 łyżeczki soli, - 1 łyżeczka cukru. sos na pizze: - 3-4 łyżeczki passaty pomidorowej/koncentratu pomidorowego, - przyprawy: sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, bazylia, oregan, ew. cukier (do smaku). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 lub 3 równe części, odkładamy jeszcze na 10 min pod ścierkę. Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie (ok. 36°C), dodajemy łyżeczkę cukru, następnie odstawiamy na 5 - 10 minut. pozostałe składniki: - salami peperoni, - pieczarki (w oryginale nie ma, ale ja uwielbiam je), - starty ser Mozzarella (1 opakowanie np Biedronka). Pieczemy na wysmarowanej dobrze olejem blaszce ok. 10 min. w 220°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2017/02/pizza-peperoni-z-pieczarkami.html