Zupa krem z pietruszki

Justyna
Obiad
09.02.2017 12:09
Zupa krem z pietruszki

Zupa-krem z pietruszki Składniki: - 700 g pietruszki - 2 średnie marchewki - 1/2 białej części pora - 1/4 selera - 1 duży ziemniak - 1 średnia cebula - ząbek czosnku - 2 łyżki oleju - 1-1,5 l wody - 1 łyżeczka majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - sól, pieprz Przygotowanie: - Wszystkie warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Urozmaicenie swojej diety większą ilością pietruszki może korzystnie działać na układ krążenia, układ moczowy oraz układ trawienny. Można z niej wyciskać sok, robić z niej kotlety lub nawet frytki. Tym razem jej głównym składnikiem jest pietruszka, która według mnie jest dość niedoceniana. Zazwyczaj jako składnik włoszczyzny ląduję w wywarze warzywnym, choć sama ma wszechstronne zastosowanie i właściwości. To niepozorne warzywo zawiera też mnóstwo witaminy C, kwasu foliowego oraz wapnia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wegujemy.pl/2017/02/zupa-krem-pietruszkowa.html