Składniki: 450 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny 250 ml ulubionego sosu BBQ, gotowego lub z tego przepisu 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 1 papryka, pokrojona w kostkę 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1×400 g puszka krojonych pomidorów 200 ml passaty 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu worcestershire (lub sosu sojowego) 1/2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 1/2 łyżki mielonego chili (lub mniej jeśli nie lubisz bardzo pikantnych dań) sól i pieprz 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (al dente) English version Pasta with spicy BBQ sauce (6-7 servings) Ingredients: 450 g ground beef or pork 250 ml your favorite BBQ sauce 1 large onion, chopped 2 garlic cloves,chopped 1 bell pepper, chopped 150 g mushrooms, chopped 1×400 g can of chopped tomatoes 200 ml of passata 2 tbsp tomato paste 1/2 cup chicken stock 2 tbsp worcestershire sauce (or soy sauce) 1/2 tbsp ground cumin 1 1/2 tbsp chili powder salt and pepper 200 g pasta, cooked according to package directions (al dente) Preparation: In a large an deep pan add meat and cook until browned and transfer on the plate. Do tej samej patelni dodaj warzywa i odrobinę oleju i podsmaż aż zmiękną tak jak lubisz, po czym dodaj resztę składników oprócz mięsa i makaronu. Zdejmij z ognia, wymieszaj makaron, przykryj pokrywką i pozwól smakom przegryźć się przez kolejne 10 minut i po czym podawaj! Smacznego! Następnie dodaj mięso i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Jeżeli tak jak ja macie w domu fana piekielnych smaków, to ten przepis jest właśnie dla niego.