Ps. dorzuciłam dupkę kiełbaski bo nie chciałam aby się popsuła w lodówce, ale spokojnie bez niej tarta też jest naprawdę ekstra smaczna :) Ps. dorzuciłam dupkę kiełbaski bo nie chciałam aby się popsuła w lodówce, ale spokojnie bez niej tarta też jest naprawdę ekstra smaczna :) Całość pieczemy w 180 stop. Na nadzienie: - 3/4 paczki mrożonych warzyw ( u mnie w paczce m.in. były: brokuły, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, seler, por ) jeśli mamy paprykę, też możemy ją dodać. - 2 spore jajka lub 3 mniejsze - 125 ml śmietanki 30 % - ser żółty starty bądź pokrojony w drobna kosteczkę ( na oko było go 3-4 łyżki ) - 1/2 kulki mozzarelli - sól, pieprz, czubrica czerwona, papryka słodka 2. Składniki na tartę o średnicy 25 cm Na ciasto: - 150 g mąki pszennej - 100 g masła - 1 łyżka śmietany 12-18 % lub jogurtu naturalnego - 1 żółtko - 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej ( nie konieczne ) - szczypta papryki słodkiej, szczypta soli Schłodzonym ciastem wylepiamy formę na tartę ( foremkę smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą ) następnie nakłuwamy gęsto widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 210 stop. Warzywa gotujemy al dente przez około 10 minut w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Obiad Za 10 zł Czyli Tarta Z Warzywami Pyszna tarta warzywna, którą możemy zaserwować na obiad lub ciepłą kolacje.