Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu :) Składniki: - chleb tostowy 20 kromek - serek mascarpone 250 g - truskawki lub inne owoce ok 300 g - cukier waniliowy 2-3 łyżeczki - cukier 6 łyżeczek - jajka 2 szt. - mleko 4 łyżki Najpierw zaczęłam od odkrojenia skórek od chleba tostowego. Kromki chleba już bez skórek rozwałkowuję bardzo cieniutko, smaruję je wcześniej przygotowanym serkiem (około 1 płaska łyżeczka na jedną kromkę chleba) a na jednym brzegu układam pokrojone na małe kawałki truskawki (lub inne owoce np. borówki amerykańskie, brzoskwinie czy maliny) i zwijam w roladkę. Roladki z chleba tostowego z mascarpone i owocami lutego 08, 2017 8 chleb tostowy , cukier , cukier waniliowy , deser , jajka , mascarpone , mleko , truskawki Gdy wszystkie już przygotuję, roztrzepuję jajko z mlekiem, zamaczam roladki i układam je na rozgrzanej patelni z olejem.