Składniki na blaszkę o średnicy 24 cm lub 23 x 23 cm: Składniki na blaszkę o średnicy 24 cm lub 23 x 23 cm: - 3 jajka klasy M - 1/2 szkl oleju - 100 g cukru - 170 g mąki pszennej tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - około 150 g borówek - cukier puder 2. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (np. taka jednorazową lub zwykłą wysmarowaną masłem i wysypaną bułka tartą ) ciasto jest dość gęste ! przez około 40-45 minut Ciasto jest wtedy gotowe, gdy patyczek do niego wbity jest suchy ! Gotowe ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, część oleju i mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/08/szybkie-ciasto-z-borowkami-bez-miksera.html