Frytki z batatów na dwa sposoby

Dominika
Przekąski
07.02.2017 19:18
Frytki z batatów na dwa sposoby

Jakie Wy preferujecie do nich przyprawy? :) Składniki Ilość: 2 porcje Pierwsza wersja 2 bataty (po obraniu waga ok. 500 g) 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki rozmarynu sól himalajska 1 łyżka oleju Druga wersja 2 bataty (po obraniu waga ok. 500 g) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka wędzonej papryki sól himalajska 1 łyżka oleju Przygotowanie I dziś chciałam się z Wami podzielić przepisem na to, jak ja je przygotowuję, w dwóch różnych wersjach. Ja bardziej preferuję pierwszą, czyli z dodatkiem ziół, które bardzo fajnie komponują się ze słodkimi batatami, nieco przełamując ich smak. Długość frytek jest nieważna, ważniejsze aby miały one mniej więcej tę samą grubość, aby przepiekły się w tym samym czasie. Druga wersja z cynamonem i wędzoną papryką zdaje mi się natomiast podkreślać tę słodycz batata. U mnie około 5 - 7 mm. W małej miseczce wymieszać w zależności od przygotowywanej przyprawy oraz olej. Gdy już trafią w moje ręce to najczęściej robię z nich frytki!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/frytki-z-batatow-na-dwa-sposoby/