Sałatka z zupek chińskich Składniki: 4 zupki chińskie ogórek szklarniowy około 4-5 dużych sztuk ogórków kiszonych (jedno opakowanie) puszka kukurydzy łyżka oleju 5 łyżek majonezu 4 łyżki śmietany ulubione przyprawy (u mnie po łyżeczce czosnku granulowanego, papryki słodkiej, papryki ostrej i szczypta chilli) pieprz sól Makaron z zupek chińskich łamiemy na bardzo małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Dodajemy przyprawy (możecie wykorzystać przyprawy, które są dodawane do zupek, wtedy w sklepie wybierzcie 2 o ostrym i 2 o łagodnym smaku lub tak jak ja doprawić je swoimi ulubionymi przyprawami). Jedyne na co musicie zwrócić uwagę to to, że najlepiej przygotować ją dzień wcześniej, żeby makaron przyjął smak innych składników. Dodajemy olej, majonez i śmietanę, aby wzbogacić smak możecie dodać jeszcze łyżkę wody z ogórków kiszonych. Przepisów na sałatkę z zupek chińskich jest naprawdę dużo! Jednak ten jest wyjątkowy, ponieważ do sałatki dodajemy SUROWY makaron, który pod wpływem czasu napęcznieje od mokrych składników.