Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15 minut Składniki: – 1 opakowanie mielonego BeVege – 2 bułki – 1 pomidor – pół cebuli – garść kiełków rzodkiewki – 2 łyżki musztardy sarepskiej – 1 łyżeczka chilli – 1 łyżeczka wędzonej papryki – szczypta soli i pieprzu – olej do smażenia Przygotowanie: Do mielonego wsypać przyprawy – chilli, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Tym razem dla mnie nowość – danie wegetariańskie. Kotleciki usmażcie na oleju przez kilka minut z każdej strony, aż się pięknie zezłocą. Na pierwszy ogień poszło mielone z grochu i przygotowałam pyszne burgery w pikantnej odsłonie. Połóżcie kiełki, kotlet, plastry pomidora i cebuli i resztę musztardy oraz drugą część bułki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://nietylkopasta.pl/wegetarianski-pikantny-burger/