Śledzie w sosie musztardowym

Agata

Boże Narodzenie

07.02.2017 9:09

Śledzie w sosie musztardowym

Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 4-5 filetów śledziowych Marynata: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu 10% 5 goździków 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 łyżeczka gorczycy 1 laska cynamonu 1 cebula Sos musztardowy: 1 cebula 1/2 kwaśnego jabłka 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki musztardy francuskiej z gorczycą 2 łyżki śmietany 2 łyżki naturalnego jogurtu koperek Wykonanie: Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy do garnuszka i dodajemy pozostałe składniki marynaty, oprócz śledzi. Oto śledzie w sosie musztardowym, które wcześniej zostały zamarynowane w delikatnej zalewie octowej, a następnie wymieszane z dwoma rodzajami musztardy: zwykłą i ziarnistą. W związku z tym dziś specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was kolejną propozycję na podanie tej pysznej i bardzo popularnej ryby.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/02/sledzie-w-sosie-musztardowym.html