Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledź w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych cytrynach – śledzie skandynawskie – przepis na ogórki kiszone – zestawienie 12 potraw na Wigilię wraz z kalendarzem przygotowań TARAR ZE ŚLEDZIA Przygotowanie: 15 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 2 płaty śledziowe z zalewie ze słonej wody – połowa papryczki chilli (dobierzcie ilość uwzględniając również ostrość) – opcjonalnie – 1 czubata łyżka musztardy francuskiej – 1 łyżka musztardy sarepskiej – pół posiekanej cebuli – czerwona lub klasyczna żółta – świeżo mielony czarny pieprz – dodatki do podawania: kiszone ogórki, kapary, marynowane grzyby Przygotowanie: - Śledzie wyjmij ze słonej zalewy, wypłucz pod zimną wodą i zalej na 2-3 h zimną wodą aby jeszcze wypłukać z nich nadmiar soli. Spotkałam się już z jego różnymi odmianami – wersją z jabłkiem i imbirem, czy wersją z ogórkiem kiszonym. Bardzo lubię tradycyjne śledzie z cebulą w oleju, czy moje ulubione śledzie z czosnkiem i majerankiem. Do tatara możesz podać jeszcze inne dodatki – kiszone ogórki, kapary, marynowane grzyby. Deska Gąska Ala – małaProdukt w promocji - Tatar układaj na talerzu lub na talerzach, dodaj do niego drobno posiekaną cebulkę.