Naleśniki budyniowe Budyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko – Składniki: 150g twarogu z wiaderka (takiego min. 3-krotnie mielonego, kremowego) 1 jajko 3/4 opak. Więc jeśli macie ochotę na sernik, a czasu na pichcenie w kuchni niezbyt wiele, to polecam właśnie takie placuszki z twarogu :) cukru wanilinowego 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia opcjonalnie cukier puder do oprószenia, sos malinowy, dżem, owoce itd. Budyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko – Wykonanie: Budyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko – prawie jak mini serniczki z patelni :) Twaróg wymieszać z żółtkiem, przesianym proszkiem budyniowym, cukrem wanilinowy i cukrem zwykłym (można dać mniej lub więcej cukru – wedle uznania), wymieszać. Smażyć placuszki (na bardzo małym płomieniu) z obu stron na złoty kolor. Na koniec delikatnie wmieszać w masę ubite na pianę białka.