Sałatka z porem; a teraz w ostatni piątek wymyśliłam, że zrobimy bezmięsne naleśniki właśnie z jego ulubionym porem ;) Są przepyszne, z chrupiącym naleśniczkiem, więc wypróbujcie koniecznie! :) Naleśniki z porem – Składniki: Składniki na ciasto naleśnikowe: 2 jajka 200g mąki pszennej 200ml wody 200ml mleka szczypta soli 2 łyżki oleju do ciasta + olej rzepakowy do smażenia Składniki na farsz: 500 g pora (waga tylko białych części, bez zielonych łodyg) 3 łyżki gęstej śmietany 18% 250g żółtego sera sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia Naleśniki z porem – Wykonanie: Usmaż naleśniki wg tego przepisu: Naleśniki – przepis podstawowy (z pominięciem dodawania cukru). Na patelni ponownie rozgrzać olej i podsmażyć zwinięte naleśniki na złoty kolor z obu stron (rozpocząć podsmażanie od strony ‘łączenia’ naleśnika, by potem się nie rozpadały). Ostatnio mój Mąż miał manie na pora, więc najpierw powstała sałatka z porem, na którą znajdziecie przepis tutaj -> Naleśniki z porem – to pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub jak kto woli – kolację ;)