Surówka z czerwonej surówki z jabłkiem i cebulką

Anna
Sałatki
06.02.2017 18:58
Surówka z czerwonej surówki z jabłkiem i cebulką

Zagotować wodę z połową soku z cytryny oraz łyżeczką soli - poszatkowaną kapustę wrzucić na wrzątek,gotować na wolnym ogniu ok 5 min bez pokrywki. Składniki: - 1/2 główki czerwonej kapusty - 1-2 kwaskowe jabłka - 1 średnia cebula - cytryna bądź ocet jabłkowy,ewentualnie spirytusowy - sól,pieprz - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki oleju Wymieszać ze startym na tarce o dużych oczkach jabłkiem i z poszatkowaną cebulą. przepis na surówkę z jabłkiem i cebulką - to chyba najbardziej podstawowa wersja. Doprawić sokiem z cytryny,solą,pieprzem oraz cukrem - wlać olej i dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/02/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-jabkiem-i.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna