Składniki: - 600 ml wywaru z kurczaka - 2 gotowane jajka - 40 dag szynki dobrej jakości - 1/2 puszki groszku - 1/2 puszki kukurydzy - 1 gotowana marchewka - 4 łyżki żelatyny - natka pietruszki - 2 ząbki czosnku - sól,pieprz Na dnie foremki do babki układamy listki natki pietruszki oraz ugotowane,obrane i pokrojone w plastry 1 jajko. Forma jest wykonana z najwyższej jakości szkła hartowanego,można jej używać do pieczenia,stosować w mikrofali. Foremka spełniła swoje zadanie,już się nie mogę doczekać by upiec w niej babkę na Wielkanoc. Następnie układamy pokrojoną szynkę oraz drugie jajko pokrojone w plastry. Przed wyciągnięciem galarety z formy wstawiamy ją przez kilka minut w ciepłej wodzie. Swoją formę do babki dostałam jakiś czas temu w ramach współpracy ze sklepem https://www.tarkaimiarka.pl/. Kukurydzę i groszek odsączamy,marchewkę i szynkę kroimy w kostkę.