Naleśniki na maślance

Monika
Dania mączne
06.02.2017 10:17
Naleśniki na maślance

składniki: 1,5 szklanki maślanki 1,5 szklanki wody 2 szklanki mąki pszennej typ 500* 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki oleju dodatki: 400 g zmielonego twarogu 2 łyżki jogurtu dżem wiśniowy dżem truskawkowy Do miski wlać wodę i maślankę. Ciasto na naleśniki zrobiłam bardziej rzadsze i zrobiłam cienkie naleśniki, jeśli wolicie grubsze należy dodać jeszcze trochę mąki. Do zmielonego sera dodać jogurt oraz 5 łyżek dżemu wiśniowego lub truskawkowego i dokładnie wymieszać. Dodać jajko, cukier, olej oraz mąkę i wszystko dokładnie zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/01/nalesniki-na-maslance.html