Błyskawiczne "faworki" z ciasta francuskiego

Jolanta
Ciasta
06.02.2017 10:57
Błyskawiczne "faworki" z ciasta francuskiego

To mój przepis na chruściki vel faworki w wersji light 😉 A dla tych co mają czas i nie liczą kalorii polecam przepis na tradycyjne faworki oraz te, a dla tych na diecie mam dwa przepisy na faworki z piekarnika: faworki light i faworki z piekarnika. Jeśli chcemy by faworki z ciasta francuskiego były mniej kaloryczne, to polecam zastąpić gotowy cukier puder zastąpić słodkim zamiennikiem i zmielić na cukier puder ksylitol, czyli cukier brzozowy. Wyciąga z lodówki gotowe ciasto francuskie i piecze błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego. Układamy wszystkie paski na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, Z 1 opakowania ciasta a francuskiego wychodzą 2 blachy faworków ok. 27 sztuk. Składniki na 2 blaszki faworków: 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder z cukru brzozowego Również Wy jeśli nie macie czasu, bądź nie macie ochoty na stanie w kuchni albo co gorsza przyjdą niespodziewani goście, to bez wysiłku możecie przygotować szybko coś słodkiego. Aby szybko przygotować faworki potrzebne są tylko dwa składniki , gotowe ciasto francuskie i cukier puder. Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego. Radełkiem lub nożem kroimy ciasto wzdłuż na ok. 2 cm paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/blyskawiczne-faworki-ciasta-francuskiego/