Wytrawne rurki z ciasta francuskiego

Monika
Przekąski
03.02.2017 21:17
Wytrawne rurki z ciasta francuskiego

składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 300 g sezam czarnuszka 1 jajko 700 g zmielonego twarogu (takiego jak na sernik) 100 g wędzonego łososia 1 łyżka posiekanego koperku sól,pieprz 1 łyżka tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka ewentualnie jogurt naturalny gdyby twaróg był za suchy Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki aby się nieco ogrzało, dzięki temu będzie lepiej nawijało się na rurki. Następnie ciasto rozwinąć i pokroić wzdłuż krótszego boku na paski o szerokości ok 1,5 cm. Foremki do rurek owinąć paskami ciasta zaczynając od cieńszego końca tak aby ciasto zachodziło na siebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż rurki ładnie się przyrumienią, na funkcji termoobieg. Do większej części (ok 2/3 masy) dodać koperek, drobno pokrojonego łososia oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Do drugiej mniejszej części (ok 1/3 masy) dodać chrzan oraz sól i pieprz i również dokładnie wymieszać. Masę chrzanową nakładałam za pomocą szprycy ponieważ była gładka natomiast masę z łososiem nakładałam maleńką łyżeczką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/01/wytrawne-rurki-z-ciasta-francuskiego.html