Składniki - 500 g pomidorków koktajlowych - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1/2 łyżeczki soli - 15 dużych listków bazylii - 35 g mozzarelli - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1/2 bagietki Przygotowanie Pomidorki nacinamy i wyciskamy sok (można go wykorzystać do zupy pomidorowej). Na koniec dodajemy resztę czosnku przeciśniętego przez praskę, wsypujemy posiekaną bazylię oraz pokrojoną w małą kostkę mozzarellę, ściągamy z ognia i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Bagietkę kroimy na 12 kromek i podpiekamy na złoto w tosterze.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2016/11/bruschetta.html