Składniki: 1 opakowanie roszponki 2 grejpfruty 1 czerwona cebula pół kostki fety garść uprażonych ziaren słonecznika parę ziaren czerwonego pieprzu (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka octu balsamicznego sól Roszponkę myjemy i suszymy. To co nam pozostało po filetowaniu owoców wyciskamy, mieszamy z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i solą. Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Skórę z grejpfruta obieramy w taki sposób, aby nie pozostało na nim białych błon – najlepiej nożem. No, z tą wodą to przesadziłam, ale z sałatką to naprawdę nie. Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą to są moje smaki. Podobne przepisy: Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą I przypominam, żeby korzystać z tej prawdziwszej fety. Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą