MALINOWE DROŻDŻÓWKI

Magdalena
Śniadania
01.02.2017 0:57
MALINOWE DROŻDŻÓWKI

Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe mniejsze, aby wyrosło. Pączki: Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na grubość ok. 1,5 cm i wycinamy krążki wielkości ok. 7-8 cm. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 min., aby wyrósł. Po tym czasie, wierzch bułeczek smarujemy rozmąconym białkiem i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min., aż urosną. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy żółtka, jajko, cukier puder, dżem malinowy, szczyptę soli, nalewkę malinową oraz pozostałą mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/malinowe-drozdzowki.html