Składniki: 150ml gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki) 2 jajka 150g cukru 100ml oleju rzepakowego 220g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku 1 płaska łyżeczka sody 1 duża pomarańcza Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mikstury jajecznej, wymieszać do połączenia (niewielkie grudki mogą pozostać). Pomarańczę obkroić dokładnie z albedo (biała warstwa pod skórką), pokroić w kawałki. Jajka rozetrzeć z cukrem i skórką pomarańczową, dodać jogurt i olej, wymieszać. Keksówkę (25x10cm) wyłożyć papierem, wlać ciasto, na wierzch wyłożyć kawałki pomarańczy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/02/ciasto-jogurtowo-pomaranczowe.html