Jedzenie podczas odchudzania ma wiele właściwości, które albo mogą nam w tym pomóc, albo zaszkodzić. Wystarczy jednak znać te właściwości, aby mądrze wybrać. Poniżej znajdziecie listę pysznych, zdrowych i odchudzających produktów, które warto włączyć do codziennego menu podczas odchudzania.
#Chili - ostre jedzenie sprawia, że dużo bardziej się pocimy, wzrasta ciśnienie krwi i skutkuje to dużo szybszym metabolizmem.
#Brokuły - zawierają komplet witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, który doskonale oczyszcza organizm. Dzięki temu chudniemy dużo szybciej i skutecznie, gdyż toksyny hamują proces odchudzania.
#Zielona herbata - pomaga obniżyć poziom cukru we krwi, zmniejsza cellulit i przyspiesza spalanie tłuszczu. Zielona herbata zawiera również silne przeciwutleniacze, które zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się organizmu oraz powstawaniu nowotworów.
#Imbir, czosnek, pieprz cayenne - są to przyprawy, które umożliwiają nam spalenie więcej kalorii, nawet nic nie robiąc. Sięgaj więc po nie jak najczęściej.
#Kwasy omega 3 - przyspieszają metabolizm dzięki zmniejszaniu produkcji leptyny - substancji, która spowalnia metabolizm. Warto jak najczęściej sięgać po ryby, czy orzechy.