Roladki schabowe ze szpinakiem – Wykonanie: Przygotować farsz szpinakowy: Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (można dać więcej lub mniej czosnku do smaku – jak kto woli). Pozostałe składniki: ok. 720g schabu (10 plastrów na kotlety) 3 łyżki oleju do smażenia roladek schabowych sól, pieprz do smaku papryka słodka w proszku szczypta chilli w proszku Składniki na farsz szpinakowy: 450g mrożonego szpinaku 250g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Można je przygotować dzień wcześniej, a dnia następnego lekko poddusić na patelni z odrobiną wody lub zawinąć je w folię aluminiową i odgrzać w piekarniku ;) Polecam też wersję z mięsem drobiowym: roladki drobiowe ze szpinakiem Roladki schabowe ze szpinakiem – Składniki: Zaletą ich jest na pewno to, że dla zapracowanych są wybawieniem, gdy nie ma się czasu danego dnia na długie stanie przy garnkach :) Doprawić z obu stron pieprzem i sola, a na jednej stronie (tej która będzie stroną zewnętrzną roladki) posypać papryką słodką i szczyptą chilli.