Składniki: - 1 krótka, świeża bagietka - 5 plastrów salami - 4 średnie pieczarki - duża garść tartego sera żółtego - 1 cebula - pół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: - Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w paseczki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach. Smarujemy je bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego. - Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/zapiekanki-z-bagietki/