Ale przeze mnie wielokrotnie wykonane, także polecam :) Składniki: banany 3 szt. mąka ¾ szklanki jajka 3 szt. cukier 1 szklanka cukier waniliowy 2 łyżeczki roztopione masło 50 g Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaję mocno rozgniecione banany, masło i mieszam. Tak przygotowane ciasto przekładam do prostokątnej formy (u mnie silikonowa o wymiarach 26x11 cm) wysmarowanej masłem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C i piekę przez około 40-50 minut (zależy od piekarnika i użytej formy). Bita śmietana: śmietanka 30% 500 ml cukier puder 3/4 szklanki kwasek cytrynowy 1/4 łyżeczki Śmietankę wlewam do miski, wsypuję cukier oraz kwasek i ubijam na sztywno. Taka moja rada przy ubijaniu śmietany, gdy przy miksowaniu zacznie już odchodzić od ścianek miski to znak, że jeszcze dosłownie chwileczkę ubijamy żeby nie przebić śmietanki. Ciasto podałam z bitą śmietaną i truskawkami (choć to nie jest konieczne, samo ciasto smakuje wybornie :) )