I jeśli jeszcze nigdy nie pokusiliście się o zrobienie dziwnego ciasta z fasoli ;) to gwarantuję, że efekt Was bardzo mile zaskoczy, fasoli nie czuć w nim wcale, a ciasto zniknie szybciej niż byście się spodziewali, bo dobry skład tego smacznego wypieku sprawia, że jest on też fajną opcją na energetyczną przekąskę w biegu, wczesnym rankiem,w ciągu dnia; przed lub po treningu albo długim spacerze. Na taki tort też przyjdzie kolej, bo przymierzam się do niego już od dłuższego czasu, ale dzisiaj coś prostszego: popularne na całym świecie fasolowe brownie, które w mojej dzisiejszej wersji, zrobione jest z kilku naturalnych składników, a które to składniki, ja osobiście i pewnie też wielu z Was, ma często pod ręką w kuchennej szafce. Do tego kakao albo karob i syrop słodzący, który może być z daktyli, karobu albo klonu ;) I oprócz tego, że ułatwia to możliwość szybkiego wykonania ciasta, to dzięki temu też, jego smak, może mieć kilka różnych wersji, przez co staje się ciekawym i uniwersalnym deserem na co dzień i od święta. Poza prostotą wykonania i naturalnym składem, receptura ma też taką zaletę, że można ją modyfikować pod względem rodzaju produktów: fasola może być czerwona, czarna lub adzuki; z białą też oczywiście wyjdzie, ale lepsze są kolorowe odmiany, których aromat jest łagodniejszy. You can use different kind of beans (red kidney beans, black beans, adzuki beans), different kind of nut/seed butter (tahini, almond butter, peanut butter, sunflower seed etc.). Ciasto z fasoli to wbrew pozorom nie jest jakiś nowoczesny i może też dla niektórych dziwny deser, którym ze smakiem zajadają się głównie weganie i wegetarianie. Polecam i zapraszam na portal Hello Zdrowie (o tutaj), gdzie dowiecie się jeszcze o kilku innych zaletach tego brownie, a także znajdziecie dokładną recepturę jego wykonania. And if youve never tried to make a strange bean cake ;) I guarantee that the effect will surprise you, and this brownie will disappear faster than youd expect, because besides being a tasty dessert, the natural composition of it makes it a great option for an energy snack, which you can eat early in the morning, during the day; before or after a workout or a long walk. Takie ciasta przyrządzało się już dawno temu, np. gdy w czasach kryzysowych dostęp do tradycyjnych produktów był utrudniony.