Pieczony w całości kalafior to rewelacyjna opcja na smaczny obiad nie tylko na co dzień, idealnie sprawdzi się też na dużym, niedzielnym, rodzinnym obiedzie. Tak postawiony na stole stanie się gwiazdą nr 1 i gwarantuję, że będzie szybko rozchwytywany ;) Pieczenia kalafiora łagodzi jego smak, wydobywa jego słodycz i esencję aromatu. Potem całość ląduje w piekarniku, gdzie piecze się pod folią, którą pod koniec zdejmujemy, dzięki czemu uzyskać można efekt chrupiącej skórki. Przy okazji pieczenia kalafiora, do pieca można dorzucić też np. ziemniaki, i prawie cały obiad zrobi nam się sam. Potem, jeśli mamy ochotę, dołożyć można też jakieś kotleciki i rozkoszować się wspaniałą warzywną ucztą ☺ Dzięki niemu, zyskuje jeszcze ciekawszy smak, a my, mamy też kolejną okazję aby wykorzystać i przetworzyć tą cenną zieleninę.